Świeże, sezonowe i lokalne, globalne, tradycyjne i nowoczesne, zdrowe i pyszne, ekologiczne, bezpieczne, wygodne - w XXI wieku jedzenie stało się istotnym elementem kultury masowej. Pisze się o nim w prasie i internecie - fala programów telewizyjnych zalała stare i nowe media. Jedzenie zapobiega chorobom, a czasem i uzdrawia - przynajmniej tak głoszą współczesne legendy - gdzie jest prawda? Jakie powinno być miejsce jedzenia w naszym życiu? Co może nam ono dać? Czy i gdzie pojawiają się ryzyka?
To będzie spotkanie z marzycielem i idealistą, politologiem, socjologiem i kucharzem, człowiekiem poszukującym. Spotkanie o pasji i przygodzie. O pięknie gotowania, o technikach kulinarnych i produktach, Spotkanie przy stole. Z małą degustacją i krótką rozmową. Spotkanie o poszukiwaniu wzoru na smak.
W menu: selekcja sezonowych warzyw, ryba, mięso, deser, niespodzianka.