Uczniowie kształcący się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych, przygotowali bogaty program przeznaczony dla koneserów smaku i piękna potraw. Pokaz carvingu polegał na wykonaniu dekoracji z owoców i warzyw. Tym razem, najważniejszym produktem warzywnym, użytym, jako surowiec, przez młodych twórców, był ziemniak. - Uczniowie zademonstrowali między innymi takie rękodzieła, jak: spiralki z ziemniaka, ziemniaczane pieczątki oraz urocze myszki, co niewątpliwie wzbudziło ogromne zainteresowanie wśród najmłodszych uczestników spotkania. Przygotowano także degustację potraw. Na początek goście mogli rozgrzać się gorącą zupą kartoflanką. Mieli również okazję popróbować kotletów ziemniaczanych z sosem czosnkowym, zapiekanek, sałatki oraz najeść się do syta babki ziemniaczanej – przekazują organizatorzy.
W bogaty program kulinarny, przygotowany przez uczniów "Wety", wpisywały się także inne atrakcje: pokaz reanimacji psa, wystawa makiet z maszynami i urządzeniami gospodarstwa agroturystycznego, kolekcja nasion stosowanych w rolnictwie oraz stoiska z bukiecikami złotych róż.
Źródło: ZSWiO nr 7